Het gordijn ophangen met behulp van ringen (zeilogen) is een populair alternatief voor de traditionele ophangmethoden. Gordijnen met zeilringen hebben een unieke uitstraling. Aan ringen schuiven de gordijnen gemakkelijk opzij. Doordat de ringen om de roede schuiven, krijgt het gordijn een golvende vorm.
De ringen zijn in verschillende maten en kleuren te verkrijgen. Zo zijn er blanke messing (koperkleurige) ringen, vernikkelde messing (chroomkleurige) ringen, zwarte messing ringen en roestvrijstalen ringen. Roestvrijstalen (rvs) ringen hebben als belangrijke eigenschap dat ze slijtvast zijn.
De decoratieve mogelijkheden met ringen zijn groot. Ringen op spankabel is erg mooi, vooral in een modern interieur. De gordijnstof die je gebruikt mag niet te zwaar zijn in verband met het doorzakken van de kabel. Het is dus uitermate geschikt voor inbetween, voile, vitrage.
Als je een dunne stof, bijvoorbeeld een voile, wilt confectioneren met ringen wordt er gebruik gemaakt van een verstevigde band om het strakke uiterlijk in takt te laten, en om uitscheuren van de ring te voorkomen.
gordijnstoffen3
gordijnstoffen2
gordijnstoffen
gordijnstoffen4
Stacks Image 267
Stacks Image 269
Stacks Image 271
Stacks Image 273

U bent van harte welkom! Wij nemen graag alle tijd om u zo goed mogelijk te adviseren en de beste offerte aanbieden.

curtain28_2_1


>
Gratis styling advies !

Enorme keuze aan stoffen

Gratis opmeten en montage !

10 % korting op alle linnenstoffen

Confectie in eigen atelier


© 2002 Contrast Contact